Beveiliging: Netatmo Slimme Buitencamera met verlichting

Ik heb de Netatmo Slimme Buitencamera inmiddels al bijna een jaar bij m’n voordeur hangen. Wat is mijn ervaring hiermee?

Installatie

Dit was eigenlijk wel iets waar ik tegenop keek en daardoor de camera wat langer in de doos liet zitten dan dat ik eigenlijk van plan was. Toen ik er op een zonnige dag uiteindelijk toch aan begon, viel het eigenlijk reuze mee! De gaten die reeds in de muur zaten voor de oude verlichting bleken namelijk gewoon te passen op de meegeleverde plaat! Alle bevestigingsmaterialen zoals schroeven etc. zaten er ook bij.

Na de lamp te hebben aangesloten kon het uiteindelijk verbonden worden met het internet. Nadat ik de app gedownload had, was het alleen een kwestie van de stappen volgen en gaan! Oké…met wat kleine hobbels, maar uiteindelijk was het gelukt.

Netatmo Slimme Buitencamera 1

De Netatmo Slimme Buitencamera in natuurlijke (niet schoongemaakte) staat!

Werking

De app is erg overzichtelijk en duidelijk. In tegenstelling tot een aantal andere camera buitenlampen is er voor de Netatmo Slimme Buitencamera geen abonnement vereist om toegang te hebben tot alle beelden. Het enige wat je hoeft te doen is een geheugenkaartje in de lamp te stoppen en deze beelden zijn dan altijd op te vragen via de app. Prima dus!

unnamed-2

Daarnaast kun je zelf via de app een zone aangeven waarbinnen je meldingen kan krijgen. Als er bijvoorbeeld iemand voor je deur staat, zodat je kan bekijken wie dat is. De camera kan daarin ook onderscheid maken tussen mensen, dieren en auto’s! Per groep kun je zelf instellen of je een beweging daarvan wil opnemen en/of melding van wil krijgen. Zelfs de tijdstippen waarbinnen dat gebeurt kun je aanpassen. Op deze manier gaat er dus niets meer ongemerkt aan je neus voorbij (althans, wat binnen het zicht van de camera valt).

Je kunt ook andere huisgenoten (of wie dan ook) toevoegen aan de app zodat zij ook toegang kunnen krijgen tot dezelfde beelden. Dit zou je dus ook andersom kunnen toepassen als je bijvoorbeeld de camera zou willen installeren bij een dierbare om daar de voordeur in de gaten te houden.

Licht

Naast de camera functionaliteit is het natuurlijk ook gewoon een lamp. Het licht is behoorlijk fel en weinig sfeervol. Aan de andere kant is het natuurlijk wel primair een beveiligingsproduct en moet het gewoon goed licht geven, dat doet het zeker! De felheid/intensiteit van het licht kun je via de app zelf instellen. Je kunt daar ook instellen bij welk type beweging je wil dat deze aan gaat of niet.

Beeld en geluid

De camerakwaliteit is erg hoog. Kon niet zo snel terugvinden welke resolutie, maar daar gaat het niet om. Het gaat namelijk om hoe het er uit ziet op je telefoon en dat is gewoon goed en scherp! Daarnaast kun je naast het bekijken, ook horen wat er gebeurt via de ingebouwde microfoon.

Helaas kun je er niets via zeggen, aangezien er geen speaker is ingebouwd. Maar daar zijn weer ander soort producten voor, waar ik later meer over zal vertellen!

Conclusie

Al met al ben ik erg blij met deze camera en merk ik dat ik er regelmatig gebruik van maak. Als ik buitenshuis ben om te kijken wie er voor m’n deur is geweest of staat en als ik binnen ben om te kijken of ik zin heb om open te doen of niet 🙂

Daarnaast is het ook gewoon heel cool dat het kan, dat is toch ook wat waard?

Netatmo Slimme Buitencamera 2

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s